Οδηγός μεγεθών για πρόθεση, στηθόδεσμο & μαγιό Amoena

Τα είδη μαστεκτομής Amoena στοχεύουν στη δημιουργία λύσεων που σέβονται τις προσωπικές ανάγκες των γυναικών που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση μαστού. Οι προθέσεις Amoena έχουν καινοτόμο σχεδιασμό, ώστε να προσφέρουν φυσική αίσθηση και αρμονία στο σώμα κάθε γυναίκας. 

Προθέσεις μαστεκτομής

Υπάρχουν 5 ειδών προθέσεων σιλικόνης Amoena : ContactNatura, Energy, Priform & Essential

Οι τεχνολογίες που διαθέτουν οι προθέσεις μαστού είναι η Comfort plus+ και η Outlast, συγκεκριμένα: 

 • Η τεχνολογία Comfort plus+ απορροφά, αποθηκεύει και απελευθερώνει τη περίσσεια θερμότητα για να διατηρήσει μια ιδανική θερμοκρασία στο σώμα της γυναίκας, θα βρείτε τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε όλες τις σειρές της Contact, Energy & Natura.
 • Η Outlast τεχνολογία διαθέτει περισσότερη άνεση, λιγότερη υπερθέρμανση & εφίδρωση. Η ενεργή ρύθμιση της θερμοκρασίας δημιουργεί λιγότερο κρύο.  
 • Η πρόθεση Priform είναι ιδανική για αμέσως μετά την επέμβαση, τις πρώτες 5 με 8 εβδομάδες  και κατά τη διάρκεια της ακτινοθεραπείας που το δέρμα είναι ευαίσθητο. 

Πως θα βρείτε το κατάλληλο μέγεθος πρόθεσης μαστεκτομής

Μετρήστε τη περιφέρεια και το μέγεθος του Cup, στη συνέχεια καθορίστε το σωστό μέγεθος της πρόθεσης ακολουθώντας τους παρακάτω πίνακες. Ο πίνακας με το μεγεθολόγιο θα σας βοηθήσει να βρείτε την πρόθεση σας. Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας ότι η προσωπική εμπειρία καθώς και η αίσθηση της πρόθεσης στο σώμα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. 

Επιλέξτε τη σωστή φόρμα Cup

Οι γυναικείοι μαστοί δεν διαφέρουν μόνο στο μέγεθος του Cup αλλά και στο σχήμα για να πετύχει αυτό, η Amoena προσφέρει τρία διαφορετικά σχήματα Cup, αυτά προσδιορίζονται με τους αριθμούς 1 έως 3 (βλ. εικόνα παρακάτω) (αντιστοιχούν σε ρηχό, μέτριο & γεμάτο Cup). Γυναίκες με μικρή περιφέρεια έχουν συνήθως γεμάτο σχήμα Cup ενώ γυναίκες με μεγάλη περιφέρεια τείνουν σε πιο ρηχό. 

Ρηχός, μέτριος ή γεμάτος μαστός

Στηθόδεσμοι μαστεκτομής

Οι στηθόδεσμοι μαστεκτομής Amoena είναι σχεδιασμένοι με ειδικά διαμορφωμένες θήκες ώστε να συνδυάζονται με όλα τα σχήματα προθέσεων σιλικόνης Amoena. 

Πως θα βρείτε το σωστό στηθόδεσμο μαστεκτομής;

1) Μετρήστε τη περιφέρεια κάτω από το στήθος σε εκατοστά 

2) Μετρήστε τη μισή πλευρά μαζί με το στήθος σε εκατοστά και πολλαπλασιάστε το x2 για να βρείτε το μέγεθος του Cup

3) Καθορίστε το ακριβές μέγεθος του στηθόδεσμου συγκρίνοντας τις μετρήσεις σας με τον πίνακα μεγεθών (βλ. παρακάτω) 

4) Για ακριβή αποτελέσματα κάντε τη μέτρηση πάνω από το στήθος με κατεβασμένα τα χέρια σας.

Μέτρηση περιφέρειας κάτω από το στήθος

Μια μέτρηση κάτω από το στήθος 68-72 cm αντιστοιχεί σε μέγεθος στηθόδεσμου 70 ενώ μια μέτρηση μεταξύ 73-77 αντιστοιχεί σε μέγεθος 75. Τα μεγέθη καταλήγουν πάντα σε 0 ή 5. 

Συμβουλές για τη σωστή εφαρμογή 

Μέτρηση πάνω από το στήθος: 

 • Μετρήστε από το μέσο του θώρακα πάνω  από το γεμάτο μέρος του μαστού που δεν έχει υποβληθεί σε επέμβαση, μέχρι το κέντρο της σπονδυλικής στήλης 

Μέτρηση κάτω από το στήθος:  

 • Μετρήστε τη περιφέρεια του θώρακα ακριβώς κάτω από τον μαστό που δεν έχει υποβληθεί σε επέμβαση.

Μαγιό μαστεκτομής

Με τα μαγιό μαστεκτομής της Amoena μπορείτε και πάλι να επιδείξετε τη σιλουέτα σας και να είστε δραστήριες και εντυπωσιακές στην παραλία ή την πισίνα. Τα μοντέρνα και κομψά μαγιό μαστεκτομής της Amoena διαθέτουν ειδικά χαρακτηριστικά για να συγκρατούν διακριτικά και με ασφάλεια την πρόθεση στη θέση της. Υπέροχα ολόσωμα, μπικίνι ή τανκίνι αναδεικνύουν τη σιλουέτα και προσφέρουν επιλογές για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες, χαρίζοντας σιγουριά και άνεση σε κάθε σας κίνηση. 

Πως επιλέγετε το κατάλληλο μέγεθος σε μαγιό μαστεκτομής

Η επιλογή μαγιό Amoena γίνεται βάση του μεγέθους του στηθόδεσμου μαστεκτομής, συγκεκριμένα:

 • 65 (Xsmall) 
 • 70-75 (Small)
 • 80-85 (Medium)
 • 90-95 (Large)
 • 100-105 (XLarge)
 • 110-115 (XXLarge) 

Βρείτε στο medi-shop.gr και στα καταστήματα της HaMed Χαλαμπαλάκης ΑΕΒΕ στο Ηράκλειο Κρήτης προϊόντα μαστεκτομής, στηρίζοντας την καθημερινότητα μετά από μια επέμβαση μαστεκτομής.

Η εταιρεία μας με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης είναι συμβεβλημένος πάροχος με τον ΕΟΠΠΥ. Οι προθέσεις και τα σουτιέν μαστεκτομής μπορούν να συνταγογραφηθούν από ιατρούς ειδικότητας Ογκολογίας, Γενικής Χειρουργικής ή Πλαστικής χειρουργικής με κωδικούς συνταγογράφησης:
Στηθόδεσμος μαστεκτομής 00004 (χορηγούνται 2 τεμάχια ανά έτος) & 00005 Τεχνητός μαστός (χορηγείται 1 τεμάχιο ανά έτος) με κωδικό πάθησης C50 ή D05, και μέρος της δαπάνης τους μπορεί να καλυφθεί μέσω του ΕΟΠΥΥ.Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.