Θήλαστρα και προϊόντα θηλασμού

Ο θηλασμός είναι ένα ισχυρό συναισθηματικό δέσιμο που δημιουργείται ανάμεσα στη μητέρα και το μωρό. Η αίσθηση ασφάλειας και εμπιστοσύνης σιγά σιγά μεταμορφώνεται στην εμπειρία σύνδεσης ανάμεσα στο δίδυμο μητέρας-μωρού. Για έναν επιτυχημένο μητρικό θηλασμό χρειάζεται να υπάρχει όρεξη, ηρεμία και υπομονή. Το μητρικό γάλα περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για τη σωματική και την πνευματική ανάπτυξη του βρέφους, έτοιμα αντισώματα αλλά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες. Πολλές μητέρες έχουν περιορισμένο χρόνο μέσα στην ημέρα και αυτό έχει ώς αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να θηλάσουν τις ώρες που απαιτείται. Γι αυτό, ένα θήλαστρο μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος βοηθός για τη μητέρα στη διαδικασία του θηλασμού, καθώς μπορεί να αποθηκεύει το γάλα οποιαδήποτε στιγμή.

Τι είναι το θήλαστρο και ποια η χρησιμότητα του; 

Το θήλαστρο είναι ένα μηχάνημα που βοηθάει τις μητέρες και να παράγουν περισσότερο γάλα αλλά και να το αντλήσουν χωρίς να μπουν στην διαδικασία του θηλασμού. Είναι ένα ιδανικό αξεσουάρ για μια μητέρα που αδυνατεί να αντλήσει από μόνη της. Τα θήλαστρα βοηθούν τις εργαζόμενες μητέρες να αντλούν και να αποθηκεύουν το γάλα για το μωρό τους.

Ποια τα πλεονεκτήματα ενός θηλάστρου;

Το θήλαστρο διαθέτει τεχνολογία που μιμείται τις κινήσεις που κάνει το βρέφος κατα τη διάρκεια του θηλασμού. Με αυτό τον τρόπο, διεγείρεται η θηλή, ενεργοποιούνται οι γαλακτοφόροι αδένες και κατ΄ επέκταση, βοηθάει τη μητέρα να αντλήσει πιο γρήγορα και πιο εύκολα το μητρικό γάλα. Αυτή η διαδικασία αυξάνει την ποσότητα του μητρικού γάλακτος που παράγει η μητέρα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη γαλακτοφορία.

Πότε ένα θήλαστρο είναι αποτελεσματικό;

Ένα θήλαστρο είναι αποτελεσματικό όταν εκπληρώσει την ανάγκη που έχει η γυναίκα. Γι αυτό τον λόγο υπάρχουν αξεσουάρ θηλασμού ώστε να καλύπτουν κάθε γυναίκα. Η σωστή επιλογή η οποία ταιριάζει με το μέγεθος του μαστού της μητέρας είναι πολύ σημαντική. Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις που απαιτείται η αλλαγή μεγέθους χοάνης κατά τη διάρκεια της γαλουχίας, λόγω μικρών οιδημάτων στη θηλή.

Ποια είναι η διαδικασία άντλησης με τη χρήση θηλάστρου;

Τα θήλαστρα λειτουργούν με την εφαρμογή αρνητικής πίεσης η οποία ασκείται ανά διαστήματα στην θηλή και σε ένα μέρος της θηλαίας άλω. Η πίεση αυτή μειώνει την αντίσταση της εκροής μητρικού γάλακτος από τις κυψελίδες. Έτσι, η εσωτερική πίεση που ασκείται στο στήθος ωθεί το μητρικό γάλα προς τα έξω. Από εκεί το μητρικό γάλα αποθηκεύεται στο δοχείο του θηλάστρου και μετά μπορείτε να το μεταγγίσετε είτε στο μπιμπερό είτε σε σακουλάκια αποθήκευσης μητρικού γάλακτος και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο.

Ποιο θήλαστρο είναι ιδανικό για την άντληση μητρικού γάλακτος;

Υπάρχουν διαφορετικά είδη θηλάστρων για να καλύψουν κάθε ανάγκη. Ηλεκτρικά θήλαστρα, χειροκίνητα θήλαστρα, θήλαστρα ταξιδίου, νοσοκομειακά θήλαστρα και θήλαστρα μονής ή διπλής άντλησης. Η σειρά προϊόντων θηλασμού της ARDO προσφέρουν στις μητέρες όλα τα απαραίτητα είδη που χρειάζονται. Είναι αθόρυβα, με τεχνολογία Vacuum Seal που επιβάλλει 100% φραγμό ανάμεσα στο μητρικό γάλα και στους παθογόνους μικροοργανισμούς, προστατεύοντας τον μαστό, το γάλα και την αντλίας από μολύνσεις.

Τα ηλεκτρικά θήλαστρα θεωρούνται η καλύτερη επιλογή για συστηματικές αντλήσεις καθώς διαθέτουν προγράμματα που προσομοιώνει τις πιέσεις του στόματος του μωρού κατά τον θηλασμό και διοχετεύουν περισσότερο γάλα προς τα έξω. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθούν στην αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη άντληση.

Τα χειροκίνητα θήλαστρα είναι ιδανικά για να χρησιμοποιούνται περιστασιακά, τις μέρες που η μητέρα χρειάζεται να λείψει για μερικές ώρες από το σπίτι. Είναι οικονομικά, εύκολα στη χρήση τους και αρκετά δημοφιλή από τις μητέρες που τα χρησιμοποιούν. 

Τα νοσοκομειακά θήλαστρα είναι ιδανικά για συχνή συστηματική χρήση και έχουν καλύτερη και ασφαλέστερη απόδοση καθώς ενεργοποιούν τους γαλακτοφόρους αδένες του στήθους και η μητέρα μπορεί να αντλήσει αμέσως το μητρικό γάλα. Τα επαγγελματικά θήλαστρα λόγω υψηλού κόστους, συνηθίζεται να ενοικιάζονται.

Ένα ηλεκτρικό θήλαστρο μπορεί να είναι μονής ή διπλής άντλησης. Τα θήλαστρα διπλής άντλησης προσφέρουν ταυτόχρονη άντληση και από τους δύο μαστούς με αποτέλεσμα να εξοικονομεί χρόνο για τη μητέρα εφ’ όσον μειώνει το χρόνο άντλησης στο μισό σε σχέση με αυτόν που απαιτείται για τη μονή άντληση. Ταυτόχρονα βοηθά στην αύξηση της παραγωγής του μητρικού γάλακτος καθώς αυξάνει τις ορμόνες που παράγουν το γάλα.

Ποια είναι τα απαραίτητα αξεσουάρ θηλασμού;

Εκτός των θηλάστρων, υπάρχουν και μερικά βοηθήματα/αξεσουάρ που μπορούν να φανούν χρήσιμα:

  • Επιθέματα στήθους ημέρας & νύχτας που προσδίδουν άριστη απορροφητικότητα, ασφάλεια και υγιεινή σε τυχόν διαρροές του στήθους.
  • Σακουλάκια αποθήκευσης και φιάλες αποθήκευσης μητρικού γάλακτος για αποθήκευση και μεταφορά του μητρικού γάλακτος μετά την άντληση.
  • Κρέμες θηλών με λανολίνη για την άμεση φροντίδα και περιποίηση των ταλαιπωρημένων θηλών.
  • Παγοκύστες και τσάντα μεταφοράς θηλάστρων για την εύκολη και ασφαλή μεταφορά του θηλάστρου και του γάλακτος σε περιπτώσεις ταξιδίου.


Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.