Συσκευές αποστείρωσης αέρα κλειστού χώρου Airocide & Ultranak-1

1) Σύστημα εξυγίανσης αέρα Airocide

συστήματα αποστείρωσης αέρα Airocide αναπτύχθηκαν από τη NASA, χρησιμοποιήθηκαν στους διαστημικούς σταθμούς καθώς η τεχνολογία τους αφαιρεί βλαβερά σωματίδια από τον αέρα. Γι’ αυτόν τον λόγο η χρήση τους έγινε ευρέως γνωστή και σε άλλους κλάδους όπως νοσοκομεία, οδοντιατρεία, κλινικές, Μ.Ε.Θ, βιοτεχνίες τροφίμων, γραφεία αλλά και στο σπίτι.

Με το σύστημα εξυγίανσης αέρα Airocide μειώνεται η μετάδοση ιών, μικροβίων και λοιμωδών νοσημάτων, καθώς καταπολεμά ιούς όπως H1N1, H5N1, SARS, MRSA, αλλά και μυρωδιές (π.χ. από τσιγάρο, σκουπίδια κ.α.)

Το σύστημα εξυγίανσης αέρα Airocide εξοντώνει τους αερομεταφερόμενους παθογόνους μικροοργανισμούς στον θάλαμο αντίδρασης που διαθέτει και έτσι δεν θέτει σε κίνδυνο τους ανθρώπους που βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Δεν παγιδεύει μόνο τους επιβλαβείς παθογόνους οργανισμούς που βρίσκονται στον αέρα, αλλά τους καταστρέφει. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εξαλείφει ρύπους που δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι ή που δεν μπορούν να φιλτραριστούν από φίλτρα HEPA.

Η τεχνολογία Airocide συμβάλει ουσιαστικά στην πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων που αποτελούν παγκοσμίως σημαντικό πρόβλημα στις υπηρεσίες υγείας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και προσφέροντας ασφάλεια τόσο στους ασθενείς όσο και στους επαγγελματίες υγείας.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα Airocide, κάθε ένα από τα οποία χρησιμεύει για διαφορετικό σκοπό:

  • Σύστημα αποστείρωσης αέρα Airocide APS-200: Κατάλληλο για χώρους μέχρι 50m2, ιδανικό για σπίτια, γραφεία, ιατρεία.
  • Σύστημα αποστείρωσης αέρα Airocide APS-300: Κατάλληλο για χώρους μέχρι 50m2, ο θάλαμος του έχει διάρκεια ζωής 15 μήνες και ενδείκνυται η χρήση του σε δωμάτια σπιτιού, γραφεία, ιατρεία.
  • Σύστημα αποστείρωσης αέρα UVC Airocide GCS-25: Κατάλληλο για χώρους και αποθήκες μέχρι 371m2 όπως νοσοκομεία, χειρουργεία, γυμναστήρια, δημόσιους χώρους, οινοποιία, εγκαταστάσεις κρεάτων, αποθήκες φρούτων και λαχανικών, ανθοπωλεία, αλλά και τουαλέτες.
  • Σύστημα αποστείρωσης αέρα UVC Airocide GCS-50: Ιδανικό για χώρους μέχρι 464 m2 είναι το πλέον κατάλληλο για τις περισσότερες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων χώρων, νοσοκομείων, ιατρείων, γυμναστηρίων, οινοποιιών, βιομηχανικών εγκαταστάσεων κρεάτων, αποθηκών λαχανικών και φρούτων, ΜΕΘ κτλ.
  • Σύστημα αποστείρωσης αέρα UVC Airocide GCS-100: Για χώρους έως και 617m2 είναι κατάλληλο για γυμναστήρια, οινοποιία, αποθήκες φρούτων και λαχανικών, βιομηχανικές εγκαταστάσεις κρεάτων, δημόσιους χώρους, νοσοκομεία και ΜΕΘ.
  • Σύστημα αποστείρωσης αέρα Airocide APS-200 PM 2.5: Με 4 στάδια φιλτραρίσματος αέρα, εξαλείφει μικροσωματίδια διαμέτρου κάτω από 2.5μm όπως μούχλα, μύκητες, σκόνη, ιούς, βακτηρίδια και είναι κατάλληλο για χώρους εργασίας, δωμάτια σπιτιού, γραφεία και τουαλέτες.
Συστήματα αποστείρωσης Airocide εγκεκριμένα από το FDA

2) Σύστημα αποστείρωσης αέρα ULTRANAK-1

Τα συστήματα αποστείρωσης αέρα ULTRANAK-1 λειτουργούν με τη χρήση λαμπτήρων υπεριώδους ακτινοβολίας, των οποίων οι ακτίνες, με μήκος κύματος 245Nm εξαλείφουν μικρόβια, μύκητες, βακτήρια, ιούς, παθογόνους μικροοργανισμούς ή σωματίδια.

Οι συσκευές αποστείρωσης ULTRANAK-1 χρησιμοποιούνται εδώ και 40 χρόνια για αποστείρωση του νερού, του αέρα, αντικειμένων, επιφανειών, τροφίμων, φαρμάκων καθώς η ενέργεια της υπεριώδους ακτινοβολίας επιδρά στο DNA και στο RNA των μικροοργανισμών, μεταβάλλει τη δομή τους και αποδυναμώνει τη δράση τους.

Το σύστημα αποστείρωσης αέρα ULTRANAK-1  μπορεί να αποστειρώσει πλήρως χώρους από 160m3 έως 230 m3 και ο λαμπτήρας υπεριώδους ακτινοβολίας έχει διάρκεια ζωής έως 9000 ώρες. Ο αέρας ανακυκλώνεται με τη βοήθεια δύο βεντιλατέρ και μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε σε ύψος τουλάχιστον 2 μέτρων από το δάπεδο. Διαθέτει επίσης μετρητή ώρας και ενδεικτική λυχνία λειτουργίας.

Κατά την τρέχουσα πανδημία COVID-19, τα Νοσοκομεία αναφοράς στη Θεσσαλονίκη, ΑΧΕΠΑ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, εξόπλισαν τους θαλάμους και ΜΕΘ με την συσκευή αποστείρωσης αέρα ULTRANAK-1 (12 τεμάχια στο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, και από 7 στο ΑΧΕΠΑ και στο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ).



Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.